PDA

View Full Version : Finnair Express. New start-up being planned in Finland


JJflyer
8th Aug 2003, 05:57
But dont tell anyone as it is a big secret ...

Finnair is busy getting a low fares / no frills carrier operating ala Delta in US of A.

Apparently Finnair Express would operate as a separate company with different (Read lower) salaries as well as their own AOC. Option being pondered was to use the AOC of their Estonian subsidiary Aero Airlines.

Rumour has it that they will dedicate MD80s for the new carrier. Other types might follow (Such as B757's) for the IT market.

It seems that Air Finland and Flying Finn have stepped on the toes of Finnair hard and the big kid on the block does not like that. Should make consumers happy.

Halusin laittaa jutun tanne viela tuon R&N forumin lisaksi kun ajattelin etta taalta loytyy sellaisia joita aihe koskettaa. Ei taida olla enaan salaisuus tama juttu?

Cheers

JJ

Fadec Off
9th Aug 2003, 02:31
Joo, tuosta on ollut puhetta pitkin vuotta ja taisi olla viime vuonna kun ensimmäiset huhut asiasta alkoivat levitä. Finnair on suunnitellut Aeron, Lomalentoyhtiön, ja Expressin perustamista jonkin aikaa ja nyt Aero on toteutunut. Miten muut- jää nähtäväksi. Se että eriytetään jo olemassa olevia tyyppejä edelleen "uusiin" halvempiin yhtiöihin on synnyttänyt ja varmasti synnyttää hieman eripuraa tuolla yhdistysrintamalla, luulisin ainakin niin.
Finskillehän kävi jo kerran köpelösti kun ne eivät mm. yhdistyspolitiikan vuoksi halunneet/voineet kasvattaa Air Botniaa ja antaa Botnian operoitavaksi Saabeja. Tästä päätöksestä seurasi että Botnia myytiin SAS.lle.
Mä luulin että expressin ja aeron tehtävä oli aikalailla sama ja puhe oli tuottaa pikkujettejä kotimaan reiteille tms. Nyt kun Aero systeemi lähtenee käyntiin myös kotimaassa niin mitä tuolle express hankkeelle sitten käy- en tiedä.
Kysymysmerkki leijjuu kai myös yhteistyö kumppanin eli Goldenin yllä jos perustetaan oma uusi yhtiö ja tuodaan myös Aero Suomen sisälle.
Lomalentoyhtiö voisi olla jopa käyttökelpoinen idea jos se onnistuu. Tiedä sitten taas tuota yhdistyspolitiikkaa ja että miten voitaisi siirtää nykyisiä pilotteja "halvemman" sopimuksen yhtiöön duuniin, arvoitus?
Kattellaan niin nähdään.

JJflyer
10th Aug 2003, 16:37
Niinpä. Liitot ja Finnairin nykyiset yhteistyökumppanit. Siinä on Kekelle purtavaa kerrakseen.

Tässä käydessäni Suomessa kuulin juttuja niinkuin suoraan "Hevosen suusta". Tuntuu siltä ettei Finnairilla oikein tajuta miten hyötyä uusista kotimaisista firmoista.

Ensin kieltäydytään tarjoamasta simu aikaa taikka koulutus palveluja, tehdään huoltotuesta ja Catering palveluista naurettavan hintaisia ja siten oikeastaan pakotetaan hakemaan palveluita muualta. Sen minkä AY on menettänyt PAX revenuessa olisi se varmasti saanut takaisin tarjoessaan em palveluita uusille kotimaisille yhtiöille.

Uusimpien huhujen mukaan Express olisi tarkoittu nimenomaan vastaamaan FFW'n kilpailuun tietyillä kotimaan reiteillä. Elikkä pistämään ikävä piikki lihassa pois kuvioista. Ja kuullun mukaan Express olisi vauhdilla muuttumassa todellisuudeksi... Millä nimellä tätä uutta firmaa sitten kutsutaan on toinen juttu. Aero saattaa näytellä jotain osaa tässä revohkassa.


Ainoa tapa jolla Finnair voi saada Expressin toimimaan on pitää se täysin erillään emoyhtiöstä. Oma AOC ja talous ja AY vain rahoittajana mukana.


Jatketaan

JJ

JJflyer
14th Aug 2003, 16:09
Huhus sanoo että Finnair Express julkistettaisiin virallisesti Syyskuun aikana... Huhu vain ei muuta.

Rumour has it that Finnair Express will be officially lauched during September.

Kiitti vaan ja Thunder again

JJ