PDA

View Full Version : Medical


falconetti
18th Jan 2012, 14:20
Fra flylegen.no

2012 blir et år med store og små forandringer – det blir travelt! Kort oppsummert:

1. Sjeflegen slutter og det er ikke ansatt noen ny! Det betyr at Luftfartstilsynet ikke har en lege som kan ta beslutninger i saker som krever tilbakekallelser av sertifikater og gjenutstedelser! Det blir nok noe saksbehandling på timebasis, men det kan ikke erstatte en fulltids sjeflege. Dette er vel den saken som kan få størst betydning for noen av dere ut over våren! Etter 15. mars kan det bli store og små forsinkelser i utstedelsen av alle legeattester! Sjekk derfor din Medical nå og husk 45 dagers regelen: Du kan la deg undersøke inntil 45 dager før utløp av attesten. Jeg oppfordrer også alle som egentlig skal fornye i mars å fornye i februar, slik at de som skal fornye etter 15. mars også får slippe til uten at det blir kaos.
2. Det har vært mye snakk om endringer i regelverket (FCL) fra april i år, men dette blir utsatt! Foreløpig ikke helt avklart hvor lenge og hva som utsettes. EASA er veldig forsinket og det blir en overgangsperiode! Derfor vil det gamle regelverket gjelde en stund til! Sjekk derfor om du skal til Legenemnda eller flylege neste gang.
3. Flymedisinsk seksjon flytter bort fra Blindern, mens FMI som skal utføre legesjekkene frem til ny ordning innføres, blir! Dette vil få stor betydning for den fleksibilitet og korte saksbehandling som har vært frem til nå!
Flere detaljer om alt dette finner du på www.flylegen.no (http://www.flylegen.no/)

Til sist: fortell dine kollegaer om dette så snart som mulig og snakk med selskapet ditt om de vet noe om hvordan dette kan takles. Det nytter ikke å spørre dagens sjeflege om dette. Han slutter om 2 mnd. og har ikke ansvar for den videre drift og håndhevelse av FCL regelverket i Norge.

f